top of page

Un treballador de la Modelo respon a la jurista Giménez-Salinas


Ara.cat va publicar un text de E. Giménez-Salinas, defensora de la justícia restaurativa com a alternativa a la mesura d'empresonament. L'autora, amb una falta de rigor notable, afirma que la Modelo "ha estat testimoni durant aquests 114 anys d’una terrible repressió, duresa, crueltat i maltractament dels interns." Un treballador ha enviat resposta al medi que va publicar l'article demanant una rectificació.

"Senyora Esther, escoltant-la com a tertuliana, em feia el pes.

El seu escrit sobre el tancament de la Model, em decep. Sàpiga que només volem la creació d’un centre de preventius a la Zona Franca. Com a experta en dret penal hauria de defensar aquesta alternativa.

Perquè no s’ha tancat abans? Per manca de voluntat política? Ara, només es pensa en les properes eleccions.

Li puc ben assegurar que en els darrers 25 anys no s’han produït el que, amb certa frivolitat vostè considera; “l’escenari privilegiat de la repressió franquista, d’execucions al pati amb garrot vil, de suïcidis, motins, incendis, vagues, maltractaments i vexacions de tota mena”.

De ser així els principals responsables estarien els Consellers de Justícia dels darrers anys, els Directors Generals, els Directors del Centre, els diferents Caps i finalment els Funcionaris d’Interior.

Puc ben assegurar-li, que en la meva vida laboral mai no he vist cap mena de duresa, crueltat o maltractaments. Per la qual cosa, li agrairia rectifiques les seves declaracions. Em sento del tot menyspreat en la meva tasca, la qual sempre he realitzat de la forma més correcta possible. Ho diu un funcionari a l’Especial de la Model."


Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page